Jelenleg 2 vendég olvas minket
A cékla - lúgosító zöldség PDF Nyomtat Email
Írta: hkd   
2008 október 17., péntek 15:45

A cékla azon zöldségfélék közé tartozik, amely azonkívül, hogy lúgosít, számtalan a szervezet számára igen fontos anyagokat tartalmaz, káliumot, kalciumot, nátriumot, vasat, valamint A-B-C vitaminokat.

 

 

 

 

 

 

A cékla gyógyító zöldségnövénynek számít, a zöldséglevek legfontosabb alkotórésze.
Antioxidáns hatása sem elhanyagolható. A májra kifejezetten jó hatással van, segíti a méregtelenítést. Fokozza a máj a vese és a belek működését. Az immunrendszert erősíti, fokozza a szervezet védekezőképességét influenzás időszakban.
Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást is.
Bár gumójáért termesztik és azt fogyasztják, de a kis új levele is vitaminokban gazdag és ehető.
Mint minden zöldséget, ezt is legjobb nyersen fogyasztani lereszelve, vagy a levét centrifugázzuk ki. Legjobban így szívódnak fel a tápanyagok belőle. A céklalét minden esetben hígitsuk fel répalével, vagy vízzel. Ajánlatos kúraszerűen fogyasztani azoknak, akiknek egészségügyi problémájuk van.
Gyakorlatilag minden problémán segít, mert feltölti a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Lúgosító étrendnél ajánlatos felvenni táplálkozásunk palettájára.
Mindennapos használatra ma már lehet vásárolni céklaport, amely vízben feloldva pillanatok alatt elkészíthető és fogyasztható.

 

 

forrás:
http://www.lugositas.org/acekla

 

TOP LÚGOSÍTÓ AJÁNLAT

BIO KOZMETIKUMOK ONLINE!
BIO.ANDUL.HU