Jelenleg 12 vendég olvas minket
Spenótkrémleves PDF Nyomtat Email
Írta: hkd   
2008 október 20., hétfő 09:02

Egy fazékban forrósítsunk fel egy evőkanál vajat, majd dinszteljünk meg benne egy fej apróra vágott vöröshagymát és két gerezd fokhagymát.

 

 

 

Adjunk hozzá egy megtisztított és feldarabolt burgonyát, majd öntsük fel fél liternyi tejjel és fél liternyi zöldség alaplével (vagy vízzel és zöldségkockával).
Tegyünk bele fél kiló megtisztított és alaposan megmosott spenótlevelet, fűszerezzük egy fél citrom reszelt héjával, ízlés szerint őrölt szerecsendióval, sóval és kevéske őrölt borssal. Főzzük legalább 15 percig, majd ha elkészült, másfél deci tejszínnel tegyük krémesebbé. Merülőmixerrel pürésítsük és forrón csészékbe tálaljuk.

 

forrás:
http://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20080428-spenot-paraj-elettani-hatasok-receptek.html?pIdx=1

 

TOP LÚGOSÍTÓ AJÁNLAT

BIO KOZMETIKUMOK ONLINE!
BIO.ANDUL.HU