Jelenleg 2 vendég olvas minket
Savas test betegségei PDF Nyomtat Email
Írta: hkd   
2008 október 27., hétfő 07:45

A nyugati civilizáció kultúrája úgy tekint a betegségekre, mint valamilyen sorscsapásra, melynek kellemetlenségeitől minél hamarabb szabadulni kell. Orvoshoz, gyógyszertárba rohan, hogy eltüntesse a zavaró tüneteket, de a valós okot "elfelejti kezelni". Egy épelméjű ember nem szeret betegségben élni, viszont a betegség nemcsak kellemetlenségeket, hanem fontos jelzéseket is tartogat számunkra, melyeket bölcsen értelmezve, javíthatunk testi állapotunkon.Minden betegség „rendbe” akar hozni valamit oly módon, hogy tisztító intézkedések útján mérgektől szabadítja meg a testet, vagy a fájdalommal olyan erős nyomást gyakorol ránk, hogy nekünk magunknak is kiutat kell keresnünk a pillanatnyi helyzetből.
Hogy milyen kiutat választunk? A döntés a mi kezünkben van.
Az Új biológia azt állítja, hogy csak egy kór, egyetlen betegség létezik, és ez a test túlsavasodása, amely elsősorban a felborult életmódnak, gondolkodásnak és étkezésnek köszönhető.
Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért ismer az orvostudomány ennyi betegséget és miért van az, hogy mindenkinél más betegség alakul ki a savb-bázis egyensúly felborulásával?

A családban előforduló betegségek története, valójában nem más, mint az életstílus visszatükröződése. Vagyis nem maga a betegség, hanem a hajlam öröklődik.
A sav mindig testünk leggyengébb területén rakódik le, vagyis ha van valamilyen betegségre hajlamunk, a sav mindig a test azon területeire fog menni, és vált ki betegségeket.


A savak okozta megbetegedések általános tünetei:
- energiahiány és állandó fáradtság
- kedvetlenség és csökkent teljesítőképesség
- elnehezült végtagok és izomfájdalmak
- evés utáni hirtelen fáradtság
- jelentős súlycsökkenés vagy -növekedés
- legyengült ellenálló képesség
- fokozott hajlama fertőzésekre
- gyakori megfázásos betegségek
- legyengült regenerálódási képesség
- lassú sebgyógyulás
- tartósan fennálló (krónikus) betegségek kialakulása (cukorbetegség, vérnyomás problémák stb.)
- keringési zavarok
- állandóan hideg kéz és láb
- visszatérő gombás fertőzések
- allergiás reakciók

A savak okozta megbetegedések ábécéje: (a felsorolás után az egyes betegségekről részletesen is olvashat)

-    allergia
-    alvászavar
-    aranyér
-    ízületi gyulladás
-    bőrbetegségek
-    candida
-    cellulitisz
-    cukorbetegség
-    csontritkulás
-    daganat
-    ekcéma
-    emésztési problémák
-    epekő
-    fáradtság
-    fejfájás és migrén
-    öregedés
-    túlsúly

ALLERGIA:
Életmódunknak köszönhetően a test felfokozott elhárító reakciókkal védekezik az újabb és újabb allergének ellen. Megoldásként igyekszünk csökkenteni a kellemetlen tüneteket, de a kiváltó ok megszüntetéséről nem gondoskodunk.

A szervezetben felhalmozódott savak mérgezőek, ezért minél hamarabb meg kell szabadulni tőlük. Ha a hagyományos kiválasztó rendszereken (vese, tüdő, bőr) keresztül nem megy, akkor testen belül kell megoldani közömbösítésüket, kivonja a csontokból a kalciumot és más ásványi anyagokat, kialakítva így a csontritkulást.

Másik bevált "módszere" arra, hogy túlzott savas behatás mellett is megtartsa a belsõ terének kémiai egyensúlyát az az, hogy az emésztõ csatorna szerveiben normálisan bõven található szerves sókat elvonja, és ezzel közömbösíti a túl sok savat.

Igy  kimerülnek az emésztõszerveink természetes szervesanyag készletei és elkezdenek rosszul mûködni, ami emésztési zavarok formájában, sokszor gyomorégés, puffadás stb. formájában jelentkezik.
Majd az elfogyasztott ételek nem emésztõdnek meg tökéletesen, hanem részben emésztett formában jutnak a bélbõl a vérbe és a test belsõ terébe.
 
Ezt a félig emésztett, de mégis a test belsõ terébe jutott anyagot a test nem mint táplálék, hanem mint idegen anyag ismeri fel, és küzd ellene. Ennek az állapotnak egy étel allergia lesz a következménye.

Ehhez társulhat még valami, akár a levegõbõl, vagy bárhonnan a környezetbõl, (pollen, macskaszõr, stressz,stb.) ami az allergiás rohamot is kiváltja.
Így a légúti allergiák alapvetően emésztőrendszerünk helytelen működéséből indulnak ki. A nem megfelelő működés, pedig a sav-bázis egyensúly felbomlásából.
 
Asztmánál két dolog történik:

- Egyrészt az előbb leírt jelenség játszódik le a testben
 
- Másrészt az asztmánál van egy gyulladás, ami váladékot termel, mint pl. ahogyan a bör, mikor izzad.
Ez egy fokozott kiválasztás; a test igyekszik megszabadulni savas anyaggcsere végtermékektõl, mérgektõl.

Ha a probléma gyökere a szervesanyag készlet kimerülése az emésztőrendszerünkből, és az ebből következő emésztetlenül felszívódó tápanyagok, akkor a megoldást is itt kell keresni.

Amikor nekilátunk lúgosítani és elkezdjük a zöldekkel visszapótolni a test és az emésztõrendszer kimerült szerves sóit, helyreáll ezek mûködése, az emésztés normális lesz és megszûnik az allergia.

ALVÁSZAVAR:
Mivel a túlsavasodás kifejezetten izgató hatással van a testre, érthető, hogy gyakran már a test savtalanításának köszönhetően elmúlnak a makacs alvászavarok. A túlsavasodás meggátolja azt, hogy a test természetesen ellazuljon, és akkor is a tartós feszültség és teljesítőkészség állapotában tartja az idegrendszert, amikor az a legkevésbé sem kívánatos. Másrészt a megterhelésre adott válaszként lassanként bénító fáradtság lesz úrrá rajtunk, ennek ellenére nem tudunk igazán pihentető álomba merülni.

ARANYÉR:
Az aranyér azt mutatja, hogy a test savakkal való telítettsége már aggasztó szintet ért el, és sürgős segítségre van szükség ahhoz, hogy megakadályozzunk valami ennél is rosszabbat. Ha az aranyér már nyitva van és vérzik, az arra utal, hogy a test nem lát más lehetőséget túlélésének biztosítására, mint hogy nyílást hozzon létre ott, ahol korábban nem volt.
Egyes nőknél néha szülés után aranyeres panaszok lépnek fel. Ez annak köszönhető, hogy a test a terhesség idején a kimaradó vérzés miatt nem tudja természetes úton kiválasztani a savakat, és a szervezetben pakolja le ezeket. Az aranyér rendszerint eltűnik az első havi vérzés során.
Vagyis az aranyér egy vészjelzés, mely arra szólít fel minket, hogy azonnal segítsünk testünkön. A savtalanítás hatására nagyon hamar elmúlik, és nem újul ki egészen addig, amíg megőrizzük a sav-bázis egyensúlyt.

ARTHRITIS (IZÜLETI GYULLADÁS):
Az arthritis olyan izületi gyulladás, amely nagyrészt a savterhelésre vezethető vissza. Nemcsak az izületeket támadja meg, hanem a gerincoszlopot és más testrészeket is.
A legfőbb kiváltó ok az immunrendszer zavara, amely védőanyagokat termel a saját ízülethártyája ellen. Ennek az lehet az oka, hogy a báziselvonás következtében megváltozik a hártya szerkezete, így azt a test már nem ismeri fel sajátjaként.
A reumás izületi gyulladás akkor alakul ki, ha a test a legfőbb savtárolója, a kötőszövet már nem tud felvenni több savat, és a szerkezetnek az ízülethártyától kell elvonnia a bázisösszetevőket a semlegesítéshez.
Minden terápia alapja a sav-bázis egyensúly megteremtése, amit mindennapos lúgosítással biztosíthatunk.

BŐRBETEGSÉGEK:
A bőr maga mintegy 20 kg-os súlyával és majdnem 2 négyzetméteres felületével a legnagyobb szervünk. A test a bőrön keresztül is próbál megszabadulni a felesleges savaktól. Ha ez nem sikerül megfelelően, ekcéma, pörsenés, sömör és akne (pattanás) jelentkezik.
További lehetséges következmények: erős kivörösödés, túl száraz és repedezett bőr, állandó viszketés, sápadt és fakó bőr, mitesszerek és barna foltok.
A bőr testünk természetes ruhája. Nagyon érzékenyen reagál minden környezeti befolyásra, de elsősorban láthatóvá teszi a belső helyzetet - az igazi szépség belülről fakad.
Fontos tudni, hogy a bőr és a belek szoros összefüggésben állnak egymással, így minden bőrbetegségnél ügyeljünk arra, hogy rendben legyenek a beleink, és megtisztítsuk őket.
A kollagének képezik kötőszövetünk vázát, és gondoskodnak arról is, hogy bőrünk sima és rugalmas maradjon. De valósággal vonzzák a savakat, és bőrünk ennek köszönhetően veszít a rugalmasságából, és idő előtt öregedni kezd. Mindezt azonban lúgosítással hatékonyan megelőhetjük.

CANDIDA:
A Candida albicans, ismertebb néven "Candida", a sarjadzógombák egyik legismertebb faja. Normál körülmények között, minden egészséges testben megtalálható, s mindaddig amíg a szervezet kémiai egyensúlya fennáll nem szaporodik el kórosan.
Azonban, amint sav-bázis egyensúlyunk megbomlik, a Candida gombának remek táptalajává válik testünk, hogy hogyan azt Dr. Robert O. Young mikrobiológus, kutató írásából ismerhetik meg:

"Az elsavasodás első állomása, hogy kell lennie valami fizikai, vagy érzelmi zavarnak. Ezek a zavarok lehetnek a gondolataink, szavaink, tetteink, vagy lehetnek külső környezeti eredetűek, bármi - a savas esőktől kezdve, az elektromágneses rezgésekig, szennyezett környezet, szénmonoxid, táplálkozásunk, ami túl savas, vagy akár a túl sok cukor az étkezésben. Úgy hiszem a negatív érzelmek, mint amilyen például a düh, még sejtszinten is hozzájárulhatnak egy fizikai zavar kialakulásához. Ezek a zavarok sejteket tesznek tönkre.
Ahogy ezek a sejtek kezdenek felbomlani, melléktermékeket, vagy bomlástermékeket hoznak létre - savat, ami megváltoztatja a test belső környezetét. Tehát a belső pH-nk lecsökken, ami veszélyezteti a belső könyezetünket - a savak miatt, amelyek a sejtkárosodás következtében termelődnek.
Ekkor a sejtek elkezdenek alkalmazkodni a sejtszintű károsodáshoz, a kórosan megváltozott környezethez. Így az egészséges sejtek beteg sejtté válnak.
És ahogy az egészséges sejtek kezdenek felbomlani, első jelenségként baktériumok sora alakul ki belőlük, majd az élesztő- és egyéb gombák, végül harmadikként a penészgombák.
Ezek viszont létrehozzák saját melléktermékeiket, amelyek szintén savakká válnak, és ezek a salakanyagok, amelyek még inkább szennyezik a belső környezetünket, tovább hatnak az életünk minőségére, a még meglévő egészséges sejtekre, és ez még több fizikai zavarhoz vezet. És ez egy ördögi kör"

A Candida fertőzést hívják ezerarcú betegségnek is, hiszen rengeteg tünetet produkál, melynek fő okozója az elsavasodott test és a gomba által termelt méreganyagok.

A sok tünet közül csak néhány (rendszeri eloszlásban):
- fáradékonyság, fáradtság érzet,
- kimerültség,
- rosszkedv, labilis kedélyállapot, depresszió, pánikbetegség, halálfélelem, öngyilkossági   hajlam,
- feledékenység, emlékezetzavar (memória-zavar), szétszórtság, koncentráció-képesség csökkenés (fiatalkorban is),
- gondolkodási képtelenség (mintha nem ezen a bolygón élne), képtelen magán uralkodni,
- bizonytalanság, határozatképtelenség,
- fejfájás,
- ingerlékenység, robbanékonyság, intolerancia,
- gyomorégés, haspuffadás (kellemetlen, fájdalmas), gázképződés, hasfájdalom,
- hasmenés vagy székrekedés,
- éhség esetén jelentkező (esetleg remegéssel járó) rosszullét,
- vastagbél gyulladás,
- nőgyógyászati panaszok: folyás, égő érzés, viszketés,
- gyakori felfázás, hólyaghurut,
- libidó csökkenés
- méhnyálkahártya gyulladás, visszatérő petefészek ciszták, vagy gyulladások, petevezeték gyulladás, meddőség,
- menstruációs zavarok, prementruáciális feszültség, PMS tünetek,
- férfiaknál makacs prosztata gyulladás,
- látásromlás: kettőslátás, homályos látás, szikrázó látás ...stb,
- ismeretlen eredetű izomfájdalom, görcs, merevség, illetve izületi bántalmak
- allergiás reakciók: élelmiszer-allergiák, asztma, vegyszerekkel szembeni érzékenység ...stb.
- tartós hőemelkedés,
- bőrtünetek: csalánkiütés, viszkető bőrfelületek, vörösödés, ekcéma ...stb.
- álmatlanság, alvászavarok, lidérces-üldözéses álmok,
- hajhullás, korpásodás, hajzsírosodás,
- testsúly csökkenés vagy elhízás,
- pajzsmirigy cisztás megbetegedése, túl- vagy alulműködése,
- gyermekek esetében: hiperaktivitás, tanulási nehézségek, gyakori felső léguti és középfül gyulladások, bőrviszketés, hasfájás, hasmenés, étvágytalanság ...stb.

Amennyiben a felsorolt tünetek közül a vizsgálatok nem támasztanak alá semmilyen szervi elváltozást, akkor kell gondolni a Candida albicans gomba által okozott megbomlott egyensúlyra.

Ugyanakkor nagyon fontos elmondani, hogy mindezek a felsorolt tünetek önmagukban is jellemzik az elsavasodott testet. Hisz egy elsavasodott test kiváló táptalaja Candida mellett létező kb. 400 fajta élesztő gombának és baktériumoknak.
Ez azért érdekes, mert gyakran előfordul, hogy valaki tapasztalja magán a fenti tüneteket, és a szűrővizsgálat mégis azt mutatja, hogy nincs Candida fertőzése.
A Candida mellett még rengeteg egysejtű létezik, melyeknek elszaporodása, ugyanolyan problémákat okoz, s melyeknek ugyanúgy a savas test nyújt kiváló táptalajt szaporodásukhoz, ezért a kezelés bármely gombánál és baktériumnál ugyanaz.

Kezelés:
Meg kell szakítani az ördögi kört, vagyis meg kell akadályozni, hogy tovább fokozódjon szervezetünk elsavasodása. Ezek az egysejtű élősködők a savas, bomlásanyagokkal teli sejtközötti állományban élnek és virulnak, viszont egy enyhén lúgos közegben képtelenek életben maradni.

A hatékony kezelés lényege, hogy több oldalról támogatjuk meg az egészséghez vezető utat:

1. Állítsuk vissza a bomlástermékektől mentes enyhén lúgos belső közeget, Dr Robert O. Young által kifejlesztett Lúgosító & Energizáló készítménnyel és tudatos lúgosító életmóddal.

2. Támadjuk meg célzottan a gombákat, baktériumokat, szintén Dr. Young által kifejlesztett természetes, mellékhatást nem okozó gombaölő készítménnyel.

3. Törekedjünk lúgosító táplálkozást folytatni.

Ha Ön tudatosan megteszi ezeket a lépéseket és visszaállítja belső kémiai egyensúlyát, akkor ezeknek az élősködőknek nem lesz élettere és az Ön teste egészséges tud maradni.

CELLULITISZ:

A cellulitisz vagy narancsbőr nem okoz ugyan egészségügyi panaszokat, mégis nagyon terhes lehet az érintett nők számára.
Mitől alakul ki a cellulitisz?
Az elsavasodás című részben olvashatta, hogy nap, mint nap hihetetlen mennyiségű savas melléktermékkel kell szervezetünknek megküzdenie. Egy részétől a kiválasztó szerveken keresztül megszabadul, a felesleget pedig lepakolja a kötőszöveti állományban és különböző szervekben.
A női szervezet arra állt be, hogy a havivérzés folyamán természetes úton válassza ki a felgyülemlő savakat. A köztes időben a vérben, a nyirokban, a szövetfolyadékban és méhlepényben raktározza el ezeket a savakat, amíg a mennyiségük meg nem halad egy bizonyos mértéket.
Ha megtelnek ezek a tárolók a savas mérgek semlegesítéséhez ásványi anyagokra van szüksége, ha a táplálékaink nem tartalmazzák ezeket a tápanyagokat, akkor a szervezettől (pl. csontokból)kell kivonnia.  Ezek a semlegesített méreganyagok elraktározódnak a csípőn, combon, felkaron, ahonnan bármikor újra fel lehet oldani és ki lehet választani őket. Az ily módon elsalakosodott szövetek okozta látható végeredmény a közismert cellulitisz.

A cellulitisz csak akkor alakul ki, ha már megteltek a vérben, a nyirokban és a szövetfolyadékban lévő átmeneti "parkolók". Elősegíti a narancsbőr kialakulását, az hogy kevés tiszta vizet fogyasztunk, így túl kicsi a testünkben lévő folyadékmennyiség.

A férfiaknál is kialakul a cellulitisz?
Mivel a férfiak nem ismerik a havivérzést, a férfi szervezete nem "parkolja" le a felgyülemlő savakat, hanem az anyagcsere útján azonnal feldolgozza, hogy azután kiválaszthassa őket.
Ehhez ásványi anyagok kellenek, amelyek vagy a táplálékból, vagy a test raktáraiból, nagyon sok férfinél a fejbőrből származnak. Ezért hullik ki korán a hajuk, ami mindig erős savterhelésre utal.
Miután a nők természetes úton, a havi vérzés során méregtelenítenek, ezért a termékeny időszakban ritkán fordul elő náluk kopaszodás.

A sport segít a cellulitisz leküzdésében?
A sportolás közben zsírégetés lép fel a szervezetünkben. A zsírszövetünk az egyik fő raktározója a savaknak és zsírégetés közben egy önvédelmi mechanizmus indul be, miszerint a szervezet ragaszkodik a zsírjához, hisz nem akarja, hogy a benne tárolt méreganyagok kiszabaduljanak, ha mégis egy részük kiszabadul, akkor igyekszik újból lekötni azokat. Ezért fordulhat elő az a furcsa jelenség, hogy sporttevékenységünknek köszönhetően nemhogy visszafejlődne a cellulitisz, hanem még inkább erősödik.

Fontos! Ezzel nem a sport ellen beszélek, hiszen a testmozgás a méregtelenítés és lúgosítás kiváló kiegészítője, hatékonyan növelve az eredményességét.

Ha valaki intenzíven sportol és közben nem figyel a táplálkozására, életmódjára és folyamatosan mérgezi magát, az több kárt tesz szervezetében, mintsem gondolná.
A savak "zsír" hiányába nam tudnak a zsírszövetben raktározódni és helyette a különböző létfontosságú szerveket támadják meg, kialakítva ezzel akár halálos kimenetelű betegségeket is.

A megoldás tehát:
- a savak kiürítése lúgosító és energizáló készítménnyel és sok folyadékkal
- a test ásványi anyagokkal való feltöltése
- a savforrások kiküszöbölése
- rendszeres izzasztó sport, kinek mi esik jól, lényeg az, hogy megmozgassuk a testünket.


CUKORBETEGSÉG:
A cukorbetegség a rák mellett vezeti azoknak a betegségeknek a listáját, amelyeket a túl sok savat tartalmazó civilizációs táplálék okoz, vagy még inkább súlyosbít.

A savterhelés több oldalról is hozzájárul a cukorbetegség kialakulásához:
- a savterhelés roncsolja a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit, így azok a szükségesnél kevesebb inzulint termelnek
- a hasnyálmirigy az egyik legnagyobb bázis termelő szervünk, miután folyamatos túlzott mennyiségeket kell termelnie, egy idő után kimerül
- a savterhelés hatására folyamatosan pusztul és így csökken az inzulin érzékelő receptorok mennyisége

De maga a cukorbetegség is különösen sok savat termel a testben. Épp ebben a helyzetben ajánlják gyakran a betegeknek a fehérjében gazdag táplálkozást, ami szintén savasító hatású.

A nyugati orvoslás szerint a cukorbetegség egy visszafordíthatatlan állapot, mellyel együtt kell élni, és melynél a gyógyszer, ill a kívülről bevitt inzulin az egyedüli megoldás.
Annak idején, amikor kedvtelésből olvastam az indiai és keleti orvoslást, meglepve tapasztaltam, hogy erről teljesen más a véleményük.

Kurt Tepperwein: Savtalanitas c. könyvében a következőket mondja: "Cukorbetegségben gyakran meglepő eredményeket hoz a nyomelemellátást biztosító étrend-kiegészítéssel támogatott kiegyensúlyozott sav-bázis háztartás. Mert a nyomelemek nélkülözhetetlenek az inzulin termelődéséhez, elraktározásához és felszabadulásához. A cukorbetegek gyakran cinkhiányban szenvednek, amely az immunrendszer zavarához és lassú sebgyógyuláshoz vezet. De egy másik nyomelem, a króm is hatással van a cukoranyarnyerére, ezért ennek az anyagnak is megfelelő mennyiségben kell rendelkezésre állnia."

A savtalanítás és a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállítása nemcsak tehermentesíti a szervezetet és erősíti az immunrendszert, hanem jelentősen javíthat az inzulin hatásfokán is. Ezt az un. időskori, vagy II. típusú cukorbetegségben számtalanszor tapasztaltuk.
Csontritkulás:

Mielőtt a savak kiválasztódnának a testből, bázisokkal (ásványi anyagok: pl. kalcium, magnézium, kálium, nátrium stb.) semlegesítani kell őket. Ha a táplálékból származó bázisok mennyisége nem elegendő, a testnek a tartalékaihoz kell nyúlnia, elsősorban a csontokhoz, amelyeknek magas a kalciumtartalma.

DAGANAT:

A test túlsavasodása a rák kialakulásának is előfeltétele és alapja.
Otto Wartburg professzor kétszeres Nobel-díjas professzor kutatásai, ezt tényt támasztották alá..
Kísérletei során 42 állatfajnál alakított ki rákos betegséget kizárólag azáltal, hogy lecsökkentette vérükben a pH-értéket, és megfosztotta a sejteket az oxigéntől. Észrevette, hogy már enyhe savtúlsúly is drasztikusan lecsökkenti a vérben az oxigénszintet.
Bár mindannyiunk testében jönnek létre rákos sejtek, többnyire naponta többször is, egy egészséges immunrendszer felismeri és eltávolítja az elfajzott sejteket. A rákos sejtek, csak a többnyire savak okozta immungyengeség esetén tudnak túlzott mértékben elszaporodni. Itt döntő szerepet játszik az oxidáció, ill. az erjdés.

Az egészséges sejt szén-dioxiddá égeti el a cukrot, míg a rákos sejt tejsavvá erjeszti, amivel növeli a testre ható savterhelést, és így megteremti magának azt a túlsavasodott közeget, amelyre szüksége van.
A rákos sejt tehát olyan sejt, amely optimálisan alkalmazkodott a test túlsavasodásához, így elvileg halhatatlan.

Az eleve elsavasodott test és a rákos sejt savtermelése végül visszafordíthatatlan savtúlterheléssé adódik össze. A test normális sejtjei ilyen körülmények közt mindinkább veszítenek az életképességükből, a rákos sejtek viszont egyre jobban elbúrjánzanak, míg végül a szervezet összeomlik.

Mivel ez a folyamat az egész szervezetre kiterjed, egy daganat megoperálása, vagy a helyi besugárzás legjobb esetben is csak késleltető hatású lehet.

Warburg kísérleteinek másik tanulsága az volt, hogy a ráksejtek – a legtöbb baktériumhoz hasonlóan – oxigénszegény környezetben szeretnek élni. Valahányszor lecsökkentette 35%-kal az oxigén szintjét egy egészséges sejtben, az elrákosodott. Kiderítette, hogy az oxigén mennyiségének növekedése megakadályozza a rákos sejtek burjánzását, és végső soron – akárcsak a lúgos környezet – el is pusztítja őket.
Daganat nem jöhet létre olyan környezetben, ahol a sav-lúg egyensúly fennáll, és bőségesen van oxigén. Ezt bizonyítja, hogy nem létezik szívrák. A tüdőből a szívbe folyó vér az egész szervezet oxigénben leggazdagabb és legmagasabb pH-értékű része. Miközben a vér átmegy a tüdőn, a savas méreganyagok kicsapódnak belőle, és marad a sok-sok oxigén és a magas pH-érték. A rákos sejteknek mindig szélsőséges a pH-értékük, és oxigénhiány áll fenn bennük, míg az egészséges sejtekben enyhén lúgos a kémhatás és magas az oxigéntartalom.

Ezért a savtalanítás különösen fontos, sőt létfontosságú egy műtét után, és döntő szerepet játszik a végső siker szempontjából.

Statisztikák szerint évről évre nő a daganatos betegségek száma, szerte a civilitált világban.

A félelem a rettegett kórtól az igaz adatok nem tudásából származik. Ha az ember megérti, teste működésének alapjait, és az adatokat felhasználva tesz is hatékony lépéseket egészsége megőrzésért, nincs mitől tartania.

"Nincs olyan rákkeltõ organizmus, vírus, baktérium, gombásodás, élesztõ, féreg vagy bármi más, aminek esélye lenne a fennmaradásra egy egészségesen mûködõ szervezetben."
Dr. James P. Cima

EKCÉMA:

Ekcéma, pikkelysömör, kiütések.
Az elsavasodott test fejezetben olvashatta, hogy testünk az utolsó pillanatig küzd és védi önmagát a savak károsító hatásától. Ha a hagyományos módon vesén, a tüdőn és az emésztőrendszeren keresztül nem tudja, akkor igénybe veszi a bőrünket, mely szervezetünk "harmadik veséje".
A kiütés annak a megmutatkozása, hogy a test savaktól szabadul meg a bőrön keresztül, mert képtelen volt kiüríteni ezeket a rendes kiürítés menetében.
Ez egy védekező reakció, hisz savas közegben a test épsége megromlik, a szervek kezdenek lerobbanni. Vagyis jobb kiüríteni a savakat a szövetekbe, ami kiütéssel jár, mintha mondjuk a májunk menne tönkre.

Ugyanaz, ami a testen belül történik, sokszor kívül is megjelenik. Sokunknak van fehér, vörös, barna foltjaink. Látott már banánt megváltozni?
Amikor elkezd erjedni, végigmegy a savasodási cikluson.
Kell lennie egy fizikai zavarnak, ami jelen esetben az, hogy leszedték a fáról a gyümölcsöt. Miután leszedték, az anyaga, azok a sejtek, amelyek a banánt alkotják, elkezdenek belülről kifelé változni. A sejtek kezdenek megváltozni, ezek savakat jelenítenek meg a bőr felszínén keresztül. Ez az amikor a banán kezdi megkapni a "májfoltjait". Azokat a kis barna/fekete foltokat, amiket mi is láthatunk a karunkon, az arcunkon. Vagyis a belső erjedési folyamatok a bőrön is meglátszanak.

Az ember bőrén megjelenő kellemetlen kiütéseket, száraz részeket, égő felületeket illethetjük mind egy-egy különálló névvel. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy ha az alapvető okot az elsavasodást kezeljük, akkor ezek a problémák megoldódhatnak.

Szeretnék elmesélni egy személyes történetet:
A nagyobbik lányom (most 5 és 1/2 éves) 8 hónapos kora óta küzdött ekcémás panaszokkal. Már születésekor feltünt, hogy nagyon száraz a bőre, de megnyugtattak, hogy van egy ilyen jelenség és ezzel semmi gond sincs.
Aztán mikor előjöttek a kiütések, egyre gyakrabban és egyre intenzívebben, akkor megnézettük, és kiderült, hogy tojásfehérje allergiája van. Száműztük az életünkből a tojást, azonban az égő, viszkető kiütések nem akartak megszűnni. Hol eltűntek, hol előjöttek, okozva ezzel kellemetlen éjszakákat és nappalokat. Több bőrgyógyászt megkérdezve, mindenki azt mondta, hogy ezzel együtt kell élni és remek szteroidos krémek tudnak a nehéz napokon segíteni.
Én ezzel nem értettem egyet és kerestem a megoldást, mindenféle természetes készítményeket kipróbálva. Tartós eredményt egyik sem produkált, bár némileg tudták enyhíteni, a kellemetlen viszketést.
Ráadásul dieteikusként szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy a lányom katasztrofálisan étkezett. Egyra kevésbé volt hajlandó megenni a zöldségeket, helyettük tészta, tészta és megint tészta, meg tejtermék volt, amiket kívánt. Ráadásul elkezdett allergizálni különböző gyümölcsökre.

Kb. 1 éve, amikor olvastam Dr. Young felfedezéseit, elkezdtünk családilag lúgosítani. A döbbenetes az volt, hogy a válogatós lányom is hajlandó volt részt venni ebben a családi megmozdulásban. A méregtelenítés hatására, a kiütések még jobban megjelentek a kis testén, de pár hét leforgása alatt szépen rendeződtek.
5. hét után egy vendégségben, muffint evett, nem szóltunk neki, hogy tojás van benne. Kíváncsian vártuk, hogy mi történik és legnagyobb megdöbbenésünkre, semmi ekcéma, semmi viszketés nem jelent meg, pedig, mint utólag kiderült 6 db-ot sikerült betermelnie.

Gyakorlatilag ez az állapot folyamatos lúgosítás mellett, azóta is fennáll és ami a fantasztikus változás még, hogy olyan ételeket, zöldeket amiről korábban hallani sem akart, azt most már hajlandó kisebb-nagyobb mennyiségben megenni, ráadásul azokat a gyümölcsöket, melyek korábban gondot okoztak, most szabadon fogyaszthatja.

Nos, egy anya számára a legfontosabb, hogy gyermeke egészséges és energikus legyen. Én azok a közé a szerencsés anyukák közé tartozom, akik találtak hatékony megoldást gyermekük egészségi problémájára, testi kellemetlenségére.

A célom az, hogy minél több szülőhöz, nagyszülőhöz eljusson ez az ismeret, hogy mindenkinek legyen lehetősége választani:
saját kézbe veszi-e saját és családja egészségének alakítását, vagy sem.
EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK:
Ha a testnek már nem áll elég bázis a rendelkezésére ahhoz, hogy semlegesíthesse a nyombélből kilépő ételpépet, az epe és a hasnyálmirigy bázikus nedvei nem tudják megfelelően elvégezni az emésztés feladatát, így elégtelenül megemésztett táplálék kerül a következő bélszakaszba, és akadályozza azok működését. Ilyenkor a káros baktériumok megtelepedése miatt a test önmagát kezdi mérgezni, és székrekedés, valamint kellemetlen szájszag lép fel, amelyet alapos fogmosással sem lehet megszüntetni. A túlsavasodás okozta székrekedésnél csak átmenetileg és látszólag segítenek a hashajtó szerek, amíg fel nem ismerjük és meg nem szüntetjük a probléma okát

EPEKŐ:
A máj és az epehólyag, valamint a hasnyálmirigy a sav-bázis egyensúly legfőbb szabályozói. Ha nem állnak rendelkezésre megfelelő mennyiségben bázisok, akkor megszilárdul az epében oldott koleszterin, és más anyagokkal együtt epekővé alakul.
Az epekő - ahogy a vese- és a hólyagkő is - a testre ható túlzott savterhelés következménye. azaz lerakódásos megbetegedés. Idetartozik még a fogkő, a reuma, a köszvény és az érelmeszesedés is.

FÁRADTSÁG:
A fáradtság és a kimerültség olyan tünet, amelyet mindenki ismer, akinek túlsavasodott a teste. A krónikus fáradtság, gyakran minden örömtől megfosztja ezeket az embereket, mert minden tevékenység túl nagy megerőltetésnek tűnik számukra. Ehhez alvászavarok, emlékezetgyengeségek és koncentrációs zavarok társulnak.
Ha az állandó savinger folyamatosan a lehető legnagyobb teljesítményre ösztönzi a szervezetet, nem biztosított a természetes nyugalmi szakaszok előfeltétele. Ezért a túlsavasodott emberek gyakran panaszkodnak, hogy nincs elég energiájuk, ugyanakkor állandó belső nyugtalanság gyötri őket.
Mindez pár napon belül megváltozhat, ahogy elkezdjük lúgosítani a testünket.

FEJFÁJÁS ÉS MIGRÉN:
Ha felmérést végeznénk, megdöbbentő eredményt kapnánk. A nyugati civilizáció embereinek felénél rendszeresen előfordul kisebb, vagy nagyobb fejfájás.
Emiatt erősen romlik az életminőség, és csökken az életöröm. A panasz alapjául szolgáló túlsavasodást az összehúzódó, hajszálereknek köszönhető sápadt arcszín, az érzékeny, vagy könnyező szem, a kötőhártyagyulladás és a szemhéj gyulladása jelezheti.
Migrén esetében egy sor tanulmány igazolja, hogy a test savtalanítása és a bázisokba gazdag táplálkozás tompíthatja, vagy végleg megszüntetheti a fájdalmakat.
Saját tapasztalatom: egy éve lúgosítok nap, mint nap és azóta, nem volt egy migrénem sem, pedig addig kéthavonta rendszeresen előfordult.

ÖREGEDÉS:
Az orosz tudós, Mecsnyikov professzor a kötőszövetnek a túlsavasodása és a salakanyagok feldúsulása okozta elhasználódásában határozta meg az öregedés okát, amelynek során a szervek sejtjei egyre inkább elsalakosodnak, ugyanakkor elhasználódnak az értékes ásványianyag-készletek.
Ezáltal egyre inkább működésképtelenné válnak a mirigyek és a szervek. Az életünk során felgyülemlő bosszúság és stressz, félelmek, gondok és kisebbségi érzések tovább fokozzák a túlsavasodást. Így az idő előrehaladtával egyre "savasabbak" leszünk, miközben az öregedő test egyre érzékenyebben reagál a túlsavasodásra. Ehhez társul az öregkorban lanyhuló légzés okozta oxigénhiány.
Az öregedés túlnyomórészt a túlsavasodás és a lerakódott salakanyagok okozta folyamatos mérgezést jelenti. E két tényező egyre negatívabban befolyásolja a test mozgását és működését, és semmiképp sem természetes.

A test állandó túlsavasodása két, különböző következményekkel járó megterhelést okoz:
Az ásványianyag-veszteség elsősorban hajhulláshoz, szívinfarktushoz, érelmeszesedéshez, agyvérzéshez vezet, míg a salakanyagok felgyülemlése lerakódásos megbetegedéseket, például reumát, köszvényt, izületi betegségeket stb. okoz.
A gondos és rendszeres savtalanítással el lehet kerülni a legtöbb öregkori megbetegedést, így az ember testi és szellemi jó közérzetben éli meg az öregséget

TÚLSÚLY:
Azt hiszem nincs még egy olyan témakör az egészség megőrzés, fitness területén, melyhez annyian hozzá tudnának szólni, és amely annyi ellentmondást tartalmazna, mint a fogyókúra témája.  
Korunk egyik civilizációs ártalma az elhízás, mely minden korosztályt érint a legfiatalabbtól a legöregebbig. Sok ember szeretne lefogyni, ezért számtalan érdekes és extrém módszer született az elmúlt években, a hagyományos kalóriaszámolós megoldás mellett.

Egy fogyókúrát akkor nevezhetünk sikeresnek, ha egy személy amellett, hogy eléri a súlycsökkenést, ezt tartósan fenn is tudja tartani és határozottan könnyebbnek, energikusabbnak érzi magát új testében.

Hogyan tudjuk ezt megvalósítani?
Ahhoz, hogy ez kiderüljön, egy kicsit nézzük meg, miért is alakul ki a túlsúly:
Testünk, mintegy 70%-a víz (mely sejtekben, sejtközötti térben, izületekben stb. található ), s amely ideális esetben, enyhén lúgos kémhatású. A civilizált társadalom jelenségei, a stressz, túlhajszoltság, valamint tipikus táplálékai (cukor, fehér liszt, túl sok állati fehérje, tartósítószerek stb.) és a környezeti mérgek, gyógyszerek, elektromos sugárzások savas irányba mozdítják el szervezetünk belső közegét.
A savak romboló hatásúak, még a követ és a fémet is képesek szétroncsolni. Ha bent maradnak a testünkben, menthetetlenül a legkülönfélébb betegségekhez vezetnek.
Ezért testünk szeretne ezektől a savaktól megszabadulni. Széklettel, vizelettel, kilégzéssel egy részüktől meg tud, de mi lesz a tetemes mennyiségű maradékkal?

A test zsírsejteket hoz létre, hogy azok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől, hogy ezek a savak szó szerint ne marják halálba az Ön szerveit. A zsír menti meg az Ön életét, persze csak egy bizonyos ideig.
Hiszen a zsírsejteknek megvan az a tulajdonságuk, hogy megkötik a méreganyagokat, így a zsírpárnák hamar különleges hulladéktárolókká válnak. Az ezzer járó lelki és fizikai megterhelés megteremti a legkülönfélébb betegségek feltételeit.

Mi történik mikor elkezdünk fogyókúrázni?
Egy intenzív fogyókúra esetén, különösen veszélyessé válnak ezek a "hulladéktárolók", mert ilyenkor zsírégetés során kiszabadulnak az eddig semlegesített savak és ez nagyon megviselheti a testet. Rosszullétek, zaklatottság, akár még szív érrendszeri problémák is előjöhetnek.
Ráadásul, ha ezektől a savas méreganyagoktól nem szabadulunk meg, akkor amint módjuk van rá, újból zsírsejtekbe raktározódnak még tovább növelve a túlsúlyt.

A hatékony fogyúra alapja a LÚGOSÍTÁS, mely során eltávolítjuk a savas méreganyagokat a zsírszövetekből, így azokra már nem lesz szükség és szabadon lebontódhatnak.

Ahogy a lúgosítás megkezdődik, a teste magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát és ha Ön fenntartja belső sav-bázis egyensúlyát, akkor nemcsak optimális testsúlyát nyeri vissza, hanem egészségét és energikusságát.

 

forrás:  http://www.elsavasodas.hu/savas-test/savas-test-betegsegei.html

 

TOP LÚGOSÍTÓ AJÁNLAT

BIO KOZMETIKUMOK ONLINE!
BIO.ANDUL.HU