|
Írta: Ökrös Anita
|
2009 november 16., hétfő 11:42 |
Minden irányból zúdulnak ránk jó tanácsok az egészséges életmóddal kapcsolatban. Az okosságok közül szinte választani sem tudunk, melyiket kezdjük el követni. Az új trend ezennel a lúgosítás formabontó újítása. Kutatások szerint minden betegség oka testünk túlsavasodása. Napjaink táplálkozása a leggyakoribb oka az elsavasodás kialakulásának. Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk után vérünk pH értékét savas vagy lúgos irányba tolják el. Túl nagy mértékben fogyasztunk savasító állati eredetű ételeket, túl sok savasító italt iszunk, illetve nagy mennyiségű cukrot viszünk be szervezetünkbe.
|
Utolsó frissítés: 2009 november 16., hétfő 11:51 |
Bővebben...
|
1 napos lúgosító mintaétrend |
|
|
|
Írta: N/A
|
2009 június 22., hétfő 09:29 |
Kövesd egynapos pihentető, lúgosító étrendünket, mellyel kicsit tehermentesítheted a szervezeted és megszabadulhatsz a felhalmozódott salakanyagoktól is akár!
|
Bővebben...
|
Megelőzhető szervezetünk elsavasodása és a csontritkulás |
|
|
|
Írta: [origo] egészség
|
2009 május 02., szombat 08:39 |
A Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism című folyóirat hasábjain megjelent kutatás szerzői azt állítják, hogy ha semlegesítjük az étkezés hatására szervezetünkben felhalmozódó savakat, csökkenthetjük, illetve visszafordíthatjuk a korral járó csontritkulást. A tanulmány számos korábbi kutatás folytatásának tekinthető, amelyek mindegyike felveti, hogy a javasoltnál nagyobb mennyiségű kalcium bevitele nem segíti elő a csontok védelmét.
|
Bővebben...
|
Az elsavasodás 6 biztos tünete |
|
|
|
Írta: n/a
|
2009 április 15., szerda 18:53 |
Szervezeted biológiai égés során dolgozza fel a felvett tápanyagokat, és alakítja őket energiává. Az égési folyamat – oxidáció – során víz és széndioxid keletkezik. A széndioxid savképző anyag, mely vizes közegben – a vízmolekulákkal reakcióba lépve – szénsavat hoz létre. Anyagcsere-folyamataid során tehát sejtjeidben folyamatosan savak képződnek. Épp ezért szervezeted egyik fontos feladata a megfelelő sav-bázis egyensúly fenntartása. Tested számára a legideálisabb az enyhén lúgos – pH=7,4 – kémhatás.
|
Utolsó frissítés: 2009 április 21., kedd 13:16 |
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>
|
1 / 3 oldal |